Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Yannick Murphy "Aš, Mata Hari"

Kas toji Mata Hari, niekas konkrečiai negali pasakyti. Egzotinių šokių šokėja, prostitutė, šnipė. Ką ir kam ji šnipinėjo, niekas dar neiškapstė. Manau, tai buvo laisvo elgesio moteriškė, turėjusi neprastus piaro įgūdžius. Nieko konkretaus nepasakė ir Yannick Murphy. 

Knyga - tik padrikos rašytojos mintys  apie tai, kas toji Mata Hari buvo/galėjo būti. Šiek tiek apie ją, jos smurtaujantį vyrą, meilužius, vaikus ir t.t.

Tekste - per daug painus dėstymas, sąmonės srautas, šokinėjimai pirmyn ir atgal per laiko atkarpas, per daug stengtasi tekstą supoetinti, įtrauktos pornografinės (netgi ne erotinės) scenelės, nenaudingi, nelogiški patarimai (netiksliai cituoju: "Jei esi protinga, gali būti šnipe, jei esi kvaila, irgi gali būti šnipe", - na, kas čia per patarimas?).

Knyga be stabilaus pagrindo, kaip man pasirodė. Buvo nuobodu, tai net nebaigiau skaityti.

Mano įvertinimas: 2/5 

Leidykla: "Vaga"
Leidimo metai: 2009
Originalo metai: 2007
Puslapių: 288
Knyga: pasiskolinta
Kainavo: 0 Lt

Komentarai

  1. O aš žadėjau ją pirkti. bet po tavo atsiliepimo, negaišiu jai laiko.

    AtsakytiPanaikinti
  2. o aš ją jau buvau pasidėjus į eilę skaityt... turbūt teks išimt :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. nepasitikėkit taip manim. gal čia tik man vidutiniška ši knyga pasirodė. pirkt tai gal ir neverta, gal iš kokios bibliotekos ir būtų galima pasiimt, paskaityt porą lapų.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Ana Frank "Dienoraštis", arba Holokausto simbolis

O, vargeli... Štai čia tas šedevras, dėl kurio alpsta pasaulis? Anos Frank "Dienoraštis" gula į mano labiausiai pervertintų knygų lentyną.

Airisė Merdok "Jūra, jūra...", arba Žodžių jūra

Pagaliau baigiau!.. Pradėtas skaityti Airisės Merdok (Irisės Murdoch) romanas "Jūra, jūra..." pas mane gulėjo... pusmetį? Trejetą mėnesių tai tikrai. Nukamavo, migdė. Pusės puslapio užtekdavo, kad dėčiau galvą ant pagalvės. Ši knyga nesužavėjo ir negundo domėtis šia rašytoja plačiau, nes, pasak baigiamojo žodžio, visi jos romanai panašūs. Tai filosofinio romano žanras, su kuriuo, taip pat ir to paties žanro  Josteino Gaarderio  romanais, man nepavyksta susidraugauti.

Selma Lagerlöf "Portugalijos karalius"

Selmos Lagerlöf romanas "Portugalijos karalius" buvo pirmas bandymas klausytis audioknygos. Aš sunkiai priimu garsinę informaciją: nesiklausau radijo, nelabai linkusi ir į muziką. Audioknygas vis atidėliojau, bet turiu pripažinti, kad tai puikus būdas multitaskinimui - "skaityti" dirbant dar ką nors.