Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Joanne Harris "Ledinukų bateliai", arba Išblėsusi saldumynų magija

Labai ilgai skaičiau tokią paprastą knygą - Joanne Harris "Ledinukų batelius". "Šokolado" tęsinį. "Šokolodas" sužavėjo. Rodos, rašytoja ta pati, stilius tas pats, net veikėjai tie patys, o vis dėlto kažkas ne taip. Turbūt aš kitokia, negu kai skaičiau pirmąją knygą.

Per daug saldu? Tikriausiai. Turbūt knyga man papuolė ne tuo metu. 


Beje, pastebėjau, kad dažniausiai skaitytojams labiau patinka pirmoji skaityta šios autorės knyga, kai skaitai antrąją, matyt, dingsta ta saldumynų magija. 

Nelabai ką turiu rašyti apie "Ledinukų batelius". Per daug paauglių, per daug burtų ir raganavimo, per daug pasakų, per daug banalaus meilės trikampio, per daug nuspėjami veikėjai, per daug pigaus ryškumo, per silpna pagrindinė senoji herojė Viana ir per stipri naujoji herojė Zozi.

Siuzana kikeno, supratau, kad vėl kalba apie mane. Atsistojau ir nekreipdama į ją dėmesio patraukiau priekinių autobuso durų link. 
Kaip tik tada pamačiau Zozi, stovinčią ant tako. Šiandien be tų ledinukų batelių, bet su purpuro spalvos aulinukais ant platformų, sąsagos per visą aulą iki pat kelių. Šiandien ji vilkėjo trumputę juodą suknelę ir citrinos žalumo nertinį aukšta atverčiama apykakle, plaukuose švyti ryški rožinė sruoga - ji atrodė fantastiškai. 
Neištvėriau. Taip ir pasakiau. Neabejojau, kad bus mane pamiršusi, bet ji prisiminė. 
- Ane! Čia tu! - pabučiavo mane. - Čia mano stotelė. Tu išlipi? 
Atsigręžusi pagavau Siuzanos ir Šantalės žvilgsnius, jos taip nustebo, kad pamiršo net kikenti.

Nėra taip blogai, kaip gali atrodyti. Vis dėlto nesulaukiau tokio efekto, kurį sukėlė "Šokoladas".

 Mano vertinimas: tarp 3 ir 4 iš max 5 

Leidykla: "Versus aureus"
Leidimo metai: 2010
Puslapių: 598
Originalo metai: 2007
Originalo pavadinimas: "The Lollipop Shoes"
Knyga: iš internetinio knygyno
Kainavo: 5 Lt

Komentarai

  1. Patarčiau perskaityti vasaros pradžioje išleistą "Peaches for Monsieur le Curé" (trečiąją "Šokolado" dalį) - bent jau man ji pasirodė gerokai stipresnė už "Ledinukų batelius", aprėpia jau kelias kultūras, siejasi su pirmąja knyga - "Šokoladu" ir ji, manau, tikrai nėra tas atvejis, kad kuo daugiau dalių išleidžiama, tuo labiau kūrinys prastėja. Žodžiu, rekomenduoju išbandyti :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. reiks pabandyt. ačiū už rekomendacijas.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Ana Frank "Dienoraštis", arba Holokausto simbolis

O, vargeli... Štai čia tas šedevras, dėl kurio alpsta pasaulis? Anos Frank "Dienoraštis" gula į mano labiausiai pervertintų knygų lentyną.

Interviu su Just. Marcinkevičiumi

Rašytojas Justinas Marcinkevičius ( biografas.lt  nuotr. ) Šiandien ne tik Lietuvos valstybės atkūrimo diena, bet ir pirmosios Justino Marcinkevičiaus mirties metinės. Kažkada seniai seniai (2006 metais, jei tiksliau), teko imti rašytojo interviu vienam uostamiesčio dienraščiui. Įvyko toks blic-pokalbis: rašytojas po sanatorijos Palangoje trumpam užsuko į Klaipėdą, pavargęs, ligotas, kažkas greitosiomis suorganizavo susitikimą, poetas sutiko trumpai pasikalbėti, nors ir nepasiruošęs (paprastai jis pasiruošdavo prieš susitikimą su žurnalistais, jis norėdavo iš anksto gauti klausimus, kuriuos jis apmąstydavo). Perspausdinu interviu.  "Pasigendu dvasingumo..." Pasitempęs, šiek tiek pavargęs nuo gyvenimo, o gal nuo titulų naštos, kalbantis lėtai, pasveriantis kiekvieną iš burnos išsprūstantį sakinį žodžio magas Justinas Marcinkevičius, rodos, garsus ir raides taupo dar neparašytoms knygoms.

Umberto Eco "Fuko švytuoklė", arba Skaitymo kančios

Pasiklydau Umberto Eco smegenų vingių labirintuose. Nespėju paskui jo žodžius ir mintį. Pasimečiau ir pražuvau. Po velnių tą "Fuko švytuoklę"...