Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Myliu KVN!

Ruduo. Jei reikia šiokios tokios juoko dozės, kad nuotaika praskaidrėtų, - prašom!

Yra toks ištisas jumoristinis judėjimas Rusijoje ir ne tik - KVN (клуб веселых и находчивых), LIK'as, kitaip sakant (Linksmųjų ir išradingųjų klubas). Velniškai myliu šią laidą - už jumorą, už įvairovę, už ieškojimus ir atradimus. Lietuvoje ši laida ne itin populiari, tas, kas apie ją nežino, gali paskaityti čia: amik.ru arba čia: kvnbest.ru.  

Po savaitėlės ši laida švęs 50 metų jubiliejų. Pusė amžiaus gyvenimo, vienas ir tas pats vedėjas beveik nuo pat šios laidos atsiradimo, tūkstančiai komandų, milijonai gerbėjų visame pasaulyje... Scenoje - egzotika: rusai, kazachai, jakutai, čečėnai, osetinai, abchazai, baltarusiai, ukrainiečiai, latviai ir t.t. Tik lietuviai kažkodėl nesuranda KVN'o. Kažin kodėl? Neturim jumoro jausmo?..

Parinkau keletą pokštų į blogo temą: apie knygas, literatūrą, rašytojus, bibliotekas. Tiesa, tik tiems, kas moka rusiškai. Kas nori daugiau - tam visažinis You Tube'as. Pvz., čia galima rasti visas šviežiausias KVN žaidynes, kai tik jos pasirodo eteryje.

Egzaminas apie Rusijos literatūros aukso amžių ir Aleksandrą Puškiną:


Apie Aleksandros Marininos ir Darjos Dancovos kūrybines "kančias":


Dailininkas siūlo, kaip apipavidalinti knygų viršelius:


Trumpas ir juokingas bibliotekos apiplėšimas: 


Dar vienas atsitikimas bibliotekoje:


Siužetas Konano Doilio kūrybos motyvais:


Literatūros pamokoje:


Tikiuosi, užtenkamai prigaminote vitamino C, kad nesirgtumėt visą žiemą. Ни пуха, ни пера вам... 

Komentarai

  1. Super, ačiū už įdomų post'ą :) Prisijuokiau :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. aš tai galiu iki begalybės žiūrėti net jau matytus KVN numerius :) geriau žiūriu penkioliktą kartą "станция спортивная" ar "пирамида" pasirodymą nei kokį "juokis 2011"...

    AtsakytiPanaikinti
  3. :) super :) Labai patiko įrašas! O ir vaizeliai atrinkti(surinkti) - labai labai! Prisijungiu) prie KVN mylėtojų "klubo" :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Ana Frank "Dienoraštis", arba Holokausto simbolis

O, vargeli... Štai čia tas šedevras, dėl kurio alpsta pasaulis? Anos Frank "Dienoraštis" gula į mano labiausiai pervertintų knygų lentyną.

Interviu su Just. Marcinkevičiumi

Rašytojas Justinas Marcinkevičius ( biografas.lt  nuotr. ) Šiandien ne tik Lietuvos valstybės atkūrimo diena, bet ir pirmosios Justino Marcinkevičiaus mirties metinės. Kažkada seniai seniai (2006 metais, jei tiksliau), teko imti rašytojo interviu vienam uostamiesčio dienraščiui. Įvyko toks blic-pokalbis: rašytojas po sanatorijos Palangoje trumpam užsuko į Klaipėdą, pavargęs, ligotas, kažkas greitosiomis suorganizavo susitikimą, poetas sutiko trumpai pasikalbėti, nors ir nepasiruošęs (paprastai jis pasiruošdavo prieš susitikimą su žurnalistais, jis norėdavo iš anksto gauti klausimus, kuriuos jis apmąstydavo). Perspausdinu interviu.  "Pasigendu dvasingumo..." Pasitempęs, šiek tiek pavargęs nuo gyvenimo, o gal nuo titulų naštos, kalbantis lėtai, pasveriantis kiekvieną iš burnos išsprūstantį sakinį žodžio magas Justinas Marcinkevičius, rodos, garsus ir raides taupo dar neparašytoms knygoms.

Umberto Eco "Fuko švytuoklė", arba Skaitymo kančios

Pasiklydau Umberto Eco smegenų vingių labirintuose. Nespėju paskui jo žodžius ir mintį. Pasimečiau ir pražuvau. Po velnių tą "Fuko švytuoklę"...