Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

World Press Photo 2012

Paskelbti 2012 metų World Press Photo (liet. Pasaulio spaudos fotografijos) laimėtojai. Daugiau nei 5 tūkstančiai įvairių tautybių fotografų konkursui pateikė daugiau nei 100 tūkstančių nuotraukų. Laimėtoja tapo štai ši Samuel Aranda nuotrauka: 

 Samuel Aranda. Moteris tradiciniais musulmoniškais apdarais laiko glėbyje savo sužeistą giminaitį ligonine paverstoje mečetėje. Jis buvo sužeistas Sanajoje, Jemene, per  susirėmimus, kai  2011 m. spalį demonstrantai protestavo prieš šalies valdžią. 

Skirtingose kategorijose (Sportas, Portretai, Karštosios žinios, Kasdienis gyvenimas, Gamta ir t.t.) išrenkami geriausi spaudos fotografų darbai. Šių metų laimėtojų nuotraukose dažniausiai atsispindėjo arabų pasaulio įvykiai bei Japonijos tragedija, paminėta Norvegijos Utojos salos nelaimė. Vienos nuotraukos į laimėtojų gretas pateko dėl meninės vertės, kitos - dėl sukrečiančių įvykių. 

Kai kurios nuotraukos man patiko dėl originalumo ir grožio, kitos - dėl emocinio krūvio. Labiausiai patiko Sporto kategorijos prizininkų nuotraukos - išties įspūdingos ir meniškos. O štai Meno ir pramogų, taip pat Gamtos kategorija - skysta. 

Štai keletas labiausiai sužavėjusių/sukrėtusių nuotraukų serijų.

Labiausiai patiko serija iš Pasaulio plaukimo čempionato: 

Adam Pretty WORLD SWIMMING CHAMPIONSHIPS
Taip pat  kovos be taisyklių Rusijoje: 

Alexander Taran STRELKA
Įspūdinga portretų serija iš Ukrainos tardymo kambarių: 

Donald Weber INTERROGATION ROOM
Sukrečiančios nuotraukos apie Irane vis dar vykdomą bausmę - viešą pakorimą: 

Ebrahim Noroozi HANGING IN IRAN

bei vaikų santuokas: 

Stephanie Sinclair CHILD BRIDES

Štai dar keletas patikusių nuotraukų: 

David Guttenfelder JAPAN'S NUCLEAR REFUGEES

Donald Miralle, Jr IRONMAN WORLD CHAMPIONSHIPS

Lars Lindqvist EARTHQUAKE IN JAPAN

Yasuyoshi Chiba TSUNAMI

Komentarai

  1. peržiūrėjau World press foto. Kai kurios tikrai sukrečiančios. Ačiū už užuominą ;)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Ana Frank "Dienoraštis", arba Holokausto simbolis

O, vargeli... Štai čia tas šedevras, dėl kurio alpsta pasaulis? Anos Frank "Dienoraštis" gula į mano labiausiai pervertintų knygų lentyną.

Interviu su Just. Marcinkevičiumi

Rašytojas Justinas Marcinkevičius ( biografas.lt  nuotr. ) Šiandien ne tik Lietuvos valstybės atkūrimo diena, bet ir pirmosios Justino Marcinkevičiaus mirties metinės. Kažkada seniai seniai (2006 metais, jei tiksliau), teko imti rašytojo interviu vienam uostamiesčio dienraščiui. Įvyko toks blic-pokalbis: rašytojas po sanatorijos Palangoje trumpam užsuko į Klaipėdą, pavargęs, ligotas, kažkas greitosiomis suorganizavo susitikimą, poetas sutiko trumpai pasikalbėti, nors ir nepasiruošęs (paprastai jis pasiruošdavo prieš susitikimą su žurnalistais, jis norėdavo iš anksto gauti klausimus, kuriuos jis apmąstydavo). Perspausdinu interviu.  "Pasigendu dvasingumo..." Pasitempęs, šiek tiek pavargęs nuo gyvenimo, o gal nuo titulų naštos, kalbantis lėtai, pasveriantis kiekvieną iš burnos išsprūstantį sakinį žodžio magas Justinas Marcinkevičius, rodos, garsus ir raides taupo dar neparašytoms knygoms.

Umberto Eco "Fuko švytuoklė", arba Skaitymo kančios

Pasiklydau Umberto Eco smegenų vingių labirintuose. Nespėju paskui jo žodžius ir mintį. Pasimečiau ir pražuvau. Po velnių tą "Fuko švytuoklę"...