Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Kristupas Sabolius "Bloga knyga", arba Galvos skausmas

Kristupo Saboliaus "Bloga knyga" ir yra bloga knyga. Taip rašo tie, kurie neturi ką pasakyti. Kaip ten vadinamos panašios knygos? Pseudointelektualinis šlamštas?.. 

Jaučiuosi kaip su išprievartautom smegenim - jau taip mane užbombardavo autorius savo originaliausiom, šauniausiom mintim: tik pažiūrėk, kaip šmaikščiai galiu pasakyti apie šį reiškinį... Ir apie aną. Argi ne išradingai čia pavariau? Tu tik pažiūrėk, kiek neįtikėtinų minčių sukasi mano galvoje, ir visas jas reikia sudėti į knygą... Dabar galvą suskausta vien pažiūrėjus į šią knygą.

O gal reikėtų mažiau tų originaliųjų minčių ir daugiau sklandaus siužeto?.. Ir mažiau ambicijų bei noro kopijuoti užsienio rašytojus. Įtariu, Frederic'as Beigbeder'is yra jūsų vienas mylimiausių, p. Saboliau. Ir, turiu nuvilti, Kurt'as Vonnegut'as pirmas sugalvojo savo knygas apipaišyti: manau, irgi tada, kai neturėjo apie ką rašyti.

Skaityčiau šią knygą, jei ji būtų parašyta iš tikrųjų, o ne sudėliota iš geltonų lapelių su užrašytomis mintimis ir knygos apmatais. Man ši bloga knyga sukėlė agresiją - pradedu suprasti knygų degintojus...

 Mano vertinimas: 1/5 

Leidykla: "Tyto alba"
Leidimo metai: 2006
Puslapių: 229
Knygą: išsimainiau
Kainavo: 0 Lt

Komentarai

  1. Sabolius buvo mano destytojas universitete. Jis jaunas,protingas, grazus ir tai zino. Alpedavo visos merginos. Jo tas smaikstumas man atrode visiskai naturalus.
    Tiesa,knyga tikrai vidutiniska. Ir greit senstanti, nes tie visi realybes sou poksteliai kazkaip nebejaudina. Bet kai skaiciau pries tris metus vietom sypsena isspausdavau.
    Sabolius dabar raso savo antra knyga. Tik si karta nebe grozine, o rimtai moksline apie vaizduote. Tikriausiai sis darbas jam pasiseks desimteriopai geriau nei "Bloga knyga".

    AtsakytiPanaikinti
  2. taip, būtent - morališkai greit senstanti knyga. apie realybės šou visi jau pasakė kas ką galėjo. taip pat ir kitus lietuviškus papročius, pvz., laidotuves, jau kažkas kažkur yra juokavęs ir apkalbėjęs. taip kad, kai skaitau dabar, ši knyga tik niekai, nors 2006 m., kai buvo išleista, gal trumpam ir blykstelėjo.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Is rasto iseita is krasto - pasakyciau apie sia knyga.
    Sabolius gal ir maslus zmogus, taciau iki gero rasytojo jam dar toli.
    Uzsimotos intelektualines tolumos jam, deja, akivaizdziai pasirode neiziurimos.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Ana Frank "Dienoraštis", arba Holokausto simbolis

O, vargeli... Štai čia tas šedevras, dėl kurio alpsta pasaulis? Anos Frank "Dienoraštis" gula į mano labiausiai pervertintų knygų lentyną.

Interviu su Just. Marcinkevičiumi

Rašytojas Justinas Marcinkevičius ( biografas.lt  nuotr. ) Šiandien ne tik Lietuvos valstybės atkūrimo diena, bet ir pirmosios Justino Marcinkevičiaus mirties metinės. Kažkada seniai seniai (2006 metais, jei tiksliau), teko imti rašytojo interviu vienam uostamiesčio dienraščiui. Įvyko toks blic-pokalbis: rašytojas po sanatorijos Palangoje trumpam užsuko į Klaipėdą, pavargęs, ligotas, kažkas greitosiomis suorganizavo susitikimą, poetas sutiko trumpai pasikalbėti, nors ir nepasiruošęs (paprastai jis pasiruošdavo prieš susitikimą su žurnalistais, jis norėdavo iš anksto gauti klausimus, kuriuos jis apmąstydavo). Perspausdinu interviu.  "Pasigendu dvasingumo..." Pasitempęs, šiek tiek pavargęs nuo gyvenimo, o gal nuo titulų naštos, kalbantis lėtai, pasveriantis kiekvieną iš burnos išsprūstantį sakinį žodžio magas Justinas Marcinkevičius, rodos, garsus ir raides taupo dar neparašytoms knygoms.

Umberto Eco "Fuko švytuoklė", arba Skaitymo kančios

Pasiklydau Umberto Eco smegenų vingių labirintuose. Nespėju paskui jo žodžius ir mintį. Pasimečiau ir pražuvau. Po velnių tą "Fuko švytuoklę"...