Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Yannick Murphy "Aš, Mata Hari"

Kas toji Mata Hari, niekas konkrečiai negali pasakyti. Egzotinių šokių šokėja, prostitutė, šnipė. Ką ir kam ji šnipinėjo, niekas dar neiškapstė. Manau, tai buvo laisvo elgesio moteriškė, turėjusi neprastus piaro įgūdžius. Nieko konkretaus nepasakė ir Yannick Murphy. 

Knyga - tik padrikos rašytojos mintys  apie tai, kas toji Mata Hari buvo/galėjo būti. Šiek tiek apie ją, jos smurtaujantį vyrą, meilužius, vaikus ir t.t.

Tekste - per daug painus dėstymas, sąmonės srautas, šokinėjimai pirmyn ir atgal per laiko atkarpas, per daug stengtasi tekstą supoetinti, įtrauktos pornografinės (netgi ne erotinės) scenelės, nenaudingi, nelogiški patarimai (netiksliai cituoju: "Jei esi protinga, gali būti šnipe, jei esi kvaila, irgi gali būti šnipe", - na, kas čia per patarimas?).

Knyga be stabilaus pagrindo, kaip man pasirodė. Buvo nuobodu, tai net nebaigiau skaityti.

Mano įvertinimas: 2/5 

Leidykla: "Vaga"
Leidimo metai: 2009
Originalo metai: 2007
Puslapių: 288
Knyga: pasiskolinta
Kainavo: 0 Lt

Komentarai

  1. O aš žadėjau ją pirkti. bet po tavo atsiliepimo, negaišiu jai laiko.

    AtsakytiPanaikinti
  2. o aš ją jau buvau pasidėjus į eilę skaityt... turbūt teks išimt :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. nepasitikėkit taip manim. gal čia tik man vidutiniška ši knyga pasirodė. pirkt tai gal ir neverta, gal iš kokios bibliotekos ir būtų galima pasiimt, paskaityt porą lapų.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Ana Frank "Dienoraštis", arba Holokausto simbolis

O, vargeli... Štai čia tas šedevras, dėl kurio alpsta pasaulis? Anos Frank "Dienoraštis" gula į mano labiausiai pervertintų knygų lentyną.

Interviu su Just. Marcinkevičiumi

Rašytojas Justinas Marcinkevičius ( biografas.lt  nuotr. ) Šiandien ne tik Lietuvos valstybės atkūrimo diena, bet ir pirmosios Justino Marcinkevičiaus mirties metinės. Kažkada seniai seniai (2006 metais, jei tiksliau), teko imti rašytojo interviu vienam uostamiesčio dienraščiui. Įvyko toks blic-pokalbis: rašytojas po sanatorijos Palangoje trumpam užsuko į Klaipėdą, pavargęs, ligotas, kažkas greitosiomis suorganizavo susitikimą, poetas sutiko trumpai pasikalbėti, nors ir nepasiruošęs (paprastai jis pasiruošdavo prieš susitikimą su žurnalistais, jis norėdavo iš anksto gauti klausimus, kuriuos jis apmąstydavo). Perspausdinu interviu.  "Pasigendu dvasingumo..." Pasitempęs, šiek tiek pavargęs nuo gyvenimo, o gal nuo titulų naštos, kalbantis lėtai, pasveriantis kiekvieną iš burnos išsprūstantį sakinį žodžio magas Justinas Marcinkevičius, rodos, garsus ir raides taupo dar neparašytoms knygoms.

Umberto Eco "Fuko švytuoklė", arba Skaitymo kančios

Pasiklydau Umberto Eco smegenų vingių labirintuose. Nespėju paskui jo žodžius ir mintį. Pasimečiau ir pražuvau. Po velnių tą "Fuko švytuoklę"...