Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

R. D. Wingfield "Frosto žiema", arba Tas pats senasis Frostas

Naujas romanas iš Frosto serijos - Rodney Davido Wingfieldo "Frosto žiema". Ko tikitės iš Frosto serijos, viską gausite ir šioje dalyje.

Jos schema bemaž identiška ankstesniems romanams: iškrypėliai ir žiaurūs nusikaltimai, nejauki trintis ir subordinacijos trūkumas nuovadoje, grubus nevala Frostas, nusikaltimus sprendžiantis keisčiausiais būdais.
Kažkas pasibeldė, ir inspektorius atsigręžė į duris perpykęs. Po šimts velnių, dega raudona lemputė, jis kvočia įtariamąjį žmogžudyste! Inspektorius dūrė pirštu į duris, ir Simsas nuėjo jų atidaryti. Seržantas Velsas, užuot kalbėjęs su konstebliu, išsikvietė į koridorių Frostą. Reikalas buvo skubus. 
- Džekai, skambino iš ligoninės. Viverio motinos būklė blogėja. Daktarai nori, kad jis atvažiuotų. 
Frostas išsiėmė cigaretę, greitosiomis patraukė kelis dūmus ir sumynė nuorūką į grindis. 
- Rado, kada galuotis. Nukvakusi senė! - suniurzgė.
Net gali nuspėti, kokius personažus sutiks Frostas šįkart, o kas vyksta nuovadoje, tai apskritai pažįstama iki kaulų čiulpų.

Dviprasmiškos nuotaikos mane aplankė skaitant šį romaną: viena vertus, malonu patirti tą saugumo jausmą, kai žinai, ko tikėtis, kita vertus - tai jau pradeda nusibosti. 

Žodžiu, ir gerai, ir blogai vienu metu. Bet tai juk vadinama rašytojo stiliumi, ar ne?

Na, o kas ir kaip vyksta, net neatskleisiu. Negadinsiu malonumo. Apskritai, detektyvai - nemėgstamiausias mano žanras apžvalgoms rašyti. Stilistinių priemonių čia nelabai rasi, lieka tik siužetas, kurį baisu atskleisti. Tik tiek, kad Frostui šįkart gresia tikrai dideli nemalonumai. Bet, kita vertus, kada jie jam negrėsė?..

Mano įvertinimas: 3/5

Leidykla: "Briedis"    
Leidimo metai: 2015
Puslapių: 616
Originalo metai: 1999
Originalo pavadinimas: "Winter Frost"

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Ana Frank "Dienoraštis", arba Holokausto simbolis

O, vargeli... Štai čia tas šedevras, dėl kurio alpsta pasaulis? Anos Frank "Dienoraštis" gula į mano labiausiai pervertintų knygų lentyną.

Umberto Eco "Fuko švytuoklė", arba Skaitymo kančios

Pasiklydau Umberto Eco smegenų vingių labirintuose. Nespėju paskui jo žodžius ir mintį. Pasimečiau ir pražuvau. Po velnių tą "Fuko švytuoklę"...

Interviu su Just. Marcinkevičiumi

Rašytojas Justinas Marcinkevičius ( biografas.lt  nuotr. ) Šiandien ne tik Lietuvos valstybės atkūrimo diena, bet ir pirmosios Justino Marcinkevičiaus mirties metinės. Kažkada seniai seniai (2006 metais, jei tiksliau), teko imti rašytojo interviu vienam uostamiesčio dienraščiui. Įvyko toks blic-pokalbis: rašytojas po sanatorijos Palangoje trumpam užsuko į Klaipėdą, pavargęs, ligotas, kažkas greitosiomis suorganizavo susitikimą, poetas sutiko trumpai pasikalbėti, nors ir nepasiruošęs (paprastai jis pasiruošdavo prieš susitikimą su žurnalistais, jis norėdavo iš anksto gauti klausimus, kuriuos jis apmąstydavo). Perspausdinu interviu.  "Pasigendu dvasingumo..." Pasitempęs, šiek tiek pavargęs nuo gyvenimo, o gal nuo titulų naštos, kalbantis lėtai, pasveriantis kiekvieną iš burnos išsprūstantį sakinį žodžio magas Justinas Marcinkevičius, rodos, garsus ir raides taupo dar neparašytoms knygoms.